Mit tehet az epehólyag műtét után?

Az epehólyag műtéti eltávolítása után szervezetünk már nem tudja tartalékolni, tárolni a képződő epét, mivel az epeműtétek az epehólyag eltávolításával járnak együtt, így az folyamatosan csorog a nyombélbe. Ennek következtében, nagyobb epeigény esetén (pl. túlétkezés és/vagy magasabb zsírtartalmú ételek fogyasztásakor), nem jut elegendő epe a kiegyensúlyozott emésztéshez. A zsírok nem emulgeálódnak, ezért a vastagbélbe jutva a bélflóra kezdi el bontásukat, fokozott gázképződést, puffadást, esetleg székrekedést vagy hasmenést is okozva.

(Dr Tihanyi István – Epesavak című ismertetőjének felhasználásával)

Ne essen kétségbe!

Szerencsére, ezek a problémák a GALLMET epesav tartalmú készítmények adagolásával kedvezően befolyásolhatók.

Dr Balaicza Erika főorvos szakértői beszélgetése a témáról (3 perc):

Az epehólyag eltávolítását követő hasi panaszok jelentkezhetnek ugyanúgy mint az epehólyag kivétele előtt, ezek a puffadás, székletürítési zavar stb. Ilyen probléma esetén két lehetőségünk van, egyrészt kisebb ételadagokat és alacsonyabb zsírtartalmú, kvázi diétás ételeket fogyasztunk vagy pedig étkezés előtt beveszünk epesav tartalmú készítményt.

A GALLMET termékek MINDEN gyógyszertárban is megvásárolhatók illetve megrendelhetők!

 

Térjünk vissza még egy kicsit a zsíros ételek fogyasztására és hallgassuk meg, hogyan vélekedik erről Dr. Tihanyi István főorvos és Béky László természetgyógyász (3 perc):

Amennyiben részletesebben érdekli, úgy tanulmányozza az epehólyag műtéthez kapcsolódó szakirodalmat IDE kattintva.

Tanulmányozza a termék honlapját!

!!! További egészségügyi javaslatok:

Az epe és az epesavak meghatározó szerepe az emésztésben. Hogyan előzhető meg és hogyan kezelhető az epekő epesavakkal? Mit tehet az epehólyag műtét után? Hogyan szabadítja meg az epe a szervezetet a felesleges koleszterintől? Az epesavak jótékony hatása az immunrendszerre is. Pikkelysömör (psoriasis) kedvező befolyásolása epesavakkal Stressz és emésztési problémák összefüggése A természetes epesavak élettani hatásai