Az epehólyag műtéti eltávolítása után szervezetünk már nem tudja tartalékolni, tárolni a képződő epét, mivel az epeműtétek az epehólyag eltávolításával járnak együtt, így az folyamatosan csorog a nyombélbe. Ennek következtében, nagyobb epeigény esetén (pl. túlétkezés és/vagy magasabb zsírtartalmú ételek fogyasztásakor), nem jut elegendő epe a kiegyensúlyozott emésztéshez. A zsírok nem emulgeálódnak, ezért a vastagbélbe jutva a bélflóra kezdi el bontásukat, fokozott gázképződést, puffadást, esetleg székrekedést vagy hasmenést is okozva.

(Dr Tihanyi István – Epesavak című ismertetőjének felhasználásával)

Ne essen kétségbe!

Szerencsére, ezek a problémák a GALLMET epesav tartalmú készítmények adagolásával kedvezően befolyásolhatók.

Dr Balaicza Erika főorvos szakértői beszélgetése a témáról (3 perc):

Az epehólyag eltávolítását követő hasi panaszok jelentkezhetnek ugyanúgy mint az epehólyag kivétele előtt, ezek a puffadás, székletürítési zavar stb. Ilyen probléma esetén két lehetőségünk van, egyrészt kisebb ételadagokat és alacsonyabb zsírtartalmú, kvázi diétás ételeket fogyasztunk vagy pedig étkezés előtt beveszünk epesav tartalmú készítményt.

Térjünk vissza még egy kicsit a zsíros ételek fogyasztására és hallgassuk meg, hogyan vélekedik erről Dr. Tihanyi István főorvos és Béky László természetgyógyász (3 perc):

Amennyiben részletesebben érdekli, úgy tanulmányozza az epehólyag műtéthez kapcsolódó szakirodalmat IDE kattintva.

Tanulmányozza a termék honlapját!