Gyakran Ismételt Kérdések Gallmet Extra

Gyakran Ismételt Kérdések - GALLMET-Extra

Gallmet-Extra 60 enzimeket, epesavakat és gyógynövényeket tartalmazó kapszula, a hasnyálmirigy, az epe, a máj és az emésztőrendszer támogatására

 

 

A GALLMET-Natural kapszulát főként azoknak javasoljuk, akiknek epeműködési zavar (epekő, epeműtét) miatt vannak emésztési problémái!
A GALLMET-Mix kapszula szedését azoknak javasoljuk, akiknek a GALLMET-Natural nem ad teljesen megfelelő komfort érzetet az emésztési problémáira!
A GALLMET-Extra kapszula szedését azoknak ajánljuk, akiknek nem csak epeproblémáik vannak, hanem a következők valamelyikétől is szenvednek: nem kiegyensúlyozott táplálkozás okozta tápanyag hiány, diszbózis, IBS vagy SIBO, hasnyálmirigy elégtelenség, májbetegségek (pl.: májkárosodás, zsírmáj stb.). A felsorolt betegségek kezelése orvosi előírás alapján történjen, melyeknek kiegészítése lehet a GALLMET-Extra kapszula.

  1. A GALLMET epesav kapszulákat minden gyógyszertárban meg lehet vásárolni, de előfordulhat, hogy az adott gyógyszertárban éppen nincs raktáron, ilyenkor meg kell kérni a gyógyszerészt, hogy rendelje meg, mert az összes gyógyszer nagykereskedő raktárában van a termékünkből.
  2. Emellett egyes gyógynövény kereskedések és nagyobb áruházak kínálatában is megtalálható, pl. Mediline, Herbaház stb.
  3. Webáruházunkban megrendelhető: https://gallmet.hu/shop/
  4. A GALLMET-Extra kapszula jelenleg csak webáruházunkból rendelhető, de hamarosan patikákban is megvásárolható vagy megrendelhető lesz.

 

 

 

Célszerű fokozatosan növelni a napi kapszula mennyiségét – normál étrend esetén – az optimális eredmény eléréséig, például:

  • 3-5 napig 1 db kapszula közvetlenül az ebéd előtt vagy közben,
  • ezt követően 3-5 napig 1 db további kapszula is közvetlenül a reggeli  előtt vagy közben (tehát összesen napi 2 db kapszula),
  • majd ezt követően 3-5 napig további 1 db kapszula is közvetlenül a vacsora előtt vagy közben (tehát összesen napi 3 db kapszula).

Ez alapján kell eldönteni, hogy napi hány kapszula szedése adta a legjobb érzetet, és ezzel a kapszula számmal folytatni a szedést.
A kapszulát az étkezés kezdetén vagy közben vegye be. Nagyon diétás étkezés esetén nem szükséges használnia, mert kisebb hasmenést és émelygést okozhat.
Bőségesebb étkezés esetén bevehet egyszerre 2 kapszulát is.
Javasoljuk a napi 2-3 liter szénsavmentes víz elfogyasztását.

 

A kapszulát az étkezés kezdetén vagy közben vegye be. Nagyon diétás étkezés esetén nem biztos, hogy szükséges használnia, mert kisebb hasmenést és émelygést okozhat.

 

Az alábbi betegségek fennállásáig a folyamatos szedést javasoljuk: tápanyag hiány, diszbózis, IBS vagy SIBO, hasnyálmirigy elégtelenség, májbetegségek (pl.: májkárosodás, zsírmáj stb.).
Epeműtét utáni problémák és epekő esetén is a folyamatos szedést javasoljuk.
Amennyiben időnként emésztési problémái vannak, úgy lehet kúraszerűen szedni. Ha megszűnnek a panaszok, akkor abbahagyható a szedés. Amennyiben a panaszok újra megjelennek, akkor érdemes újrakezdeni a szedést.

Várandósság idején az orvosszakértőink javaslatára, óvatosságból nem javasoljuk a GALLMET szedését. Nem tudunk semmilyen mellékhatásról és nem is érkezett ilyen visszajelzés, pedig többen is szedték terhesség idején, ugyanis az epekő gyakran ebben az időszakban alakul ki.

Szoptatás ideje alatt nincs akadálya a GALLMET szedésének.

 

Nincs akadálya a GALLMET epesav kapszulák szedésének, mivel nincs egymásra való hatásuk.

 

A kapszula nélkül egyáltalán nem tanácsoljuk, hogy szedje a GALLMET epesav kapszulát a következő okok miatt:

  • A kapszula tartalmának közvetlenül a nyombélbe kell kerülnie és ezt a kapszulahéj biztosítja, amely ellenáll a gyomorsavnak, így a gyomron csak áthalad és csak a nyombélben esik szét, ahova az epevezeték is becsatlakozik.
  • A kapszula tartalma a kapszulahéj nélkül a gyomorba jutva kis eséllyel ugyan, de hosszútávon karcinogén (rákkeltő) is lehet.
  •  A kapszula tartalma olyan nagyon keserű és kellemetlen szagú, hogy akár hányingert is előidézhet.

A GALLMET epesav kapszulát sok folyadékkal vagy egy már jól megrágott falattal együtt kellene lenyelni (a kapszula megrágása nélkül) evés közben.

 

Igen, glutén-, laktóz- és tejmentes, az alábbi linken megtekinthető élelmiszer laboratóriumi vizsgálat: GALLMET kapszulák laboratóriumi vizsgálata

Az epehiányos állapot vagy epeműködési probléma különböző bőrproblémákat okozhat.
Pikkelysömör és pattanásos bőr esetén javasoljuk, hogy próbálja ki a GALLMET-Natural kapszulát. A kezelés hatása várhatóan több hét múlva jelentkezik.
Ekcéma esetén a GALLMET-Extra kapszulát javasoljuk kipróbálni. Dr. Balaicza Erika belgyógyász, orvosszakértőnek van tapasztalata az ekcéma kezelésével kapcsolatban. Amennyiben fel kívánja venni vele a kapcsolatot, úgy a következő hivatkozáson megtalálja, hogyan kaphat időpontot: https://balaicza.hu/

Ebben a videóban érinti a doktornő ezt a problémát, így ajánljuk, hogy tekintse meg: Hogyan ismerhető fel a pikkelysömör és más bőrbetegségek?

 

Az oldal nyomtatásához kattintson az ikonra:

A GALLMET termékek MINDEN gyógyszertárban és a gyógynövény szaküzletekben is kaphatók vagy megrendelhetők!

Mindkét GALLMET termék  hasonló mennyiségben tartalmaz epesavakat, de a GALLMET-M gyógynövényeket is tartalmaz, melyek kiegészítik az epesavak emésztést támogató hatását.

 

Több flakon GALLMET-Mix és Natural kapszula egyidejű vásárlása esetén mennyiségi kedvezményt adunk!​
Felhívás: felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét, hogy az ünnepi időszakban a kiszállítás több napot csúszhat a szállítók túlterheltsége miatt.

Vásároljon közvetlenül a gyártótól!

A GALLMET terméket mindenki saját felelősségére használja és ajánlott, hogy az orvosával is egyeztessen!

A nemzetközi szállítási díjak és határidők megtekintéséhez tegyen a kosárba terméket, majd adja meg a címét!

gallmet.hu
hu_HUMagyar