Nem kiegyensúlyozott táplálkozás okozta emésztési problémák és tápanyag hiány

Nem kiegyensúlyozott táplálkozás okozta emésztési problémák és tápanyag hiány

A kiegyensúlyozott táplálkozás lényege, hogy a legfőbb tápláléktípusok közül mindent fogyasztunk.
'A kiegyensúlyozott táplálkozás lényege, hogy a legfőbb tápláléktípusok közül (hús, tejtermékek, zöldségfélék, gyümölcs, gabonák, zsírok, olajok) mindent fogyasztunk, továbbá, hogy mindenből a megfelelő mennyiséget és minőséget vesszük magunkhoz.'

Ne együnk se túl sokat semmiből, se túl keveset!

Törekedjünk arra, hogy ne koplaljunk, és ne próbálkozzunk energiaszegény diétákkal, mert ezek hosszabb távon egészségügyi problémákhoz vezethetnek. De figyeljünk az ellenkezőjére is, hogy kerüljük a hiperfeldolgozott, magas kalória-, de alacsony tápanyagtartalmú „élelmiszereket”.

Mi lehet a következménye a túl sok zsírt tartalmazó étrendnek?

A túl sok zsíros vagy olajban gazdag étel fogyasztása (disznóhús, chips, sült krumpli stb.) hosszú távon a következőkhöz vezethet: elhízás, magas koleszterinszint, szív- és érrendszeri betegségek.

Az említett táplálkozási szokások esetén a szervezetünk valószínűleg tápanyaghiányban szenved. A nem alkoholos zsírmáj és az epekő kialakulásának egyik kiváltó oka is lehet a zsírban és olajokban gazdag étrend. Azonban a túl zsíros étrend előbb-utóbb emésztési problémákhoz vezethet, aminek következménye lehet a tápanyaghiány, bélgyulladások és diszbiózis. Ha az elfogyasztott étel emésztése nem megfelelő, akkor hiába tartalmazta mindazt, amire szervezetünknek szüksége van. Fontos, hogy az étrendünk kiegyensúlyozott legyen, és figyeljünk a megfelelő tápanyagbevitelre.

Mi lehet a következménye a teljesen zsírmentes étrendnek?

A vegetáriánus étrend egy olyan táplálkozási gyakorlat, amely az állati eredetű élelmiszerek egyes csoportjait kizárja az étrendből. A legtöbb vegetáriánus esetében ez a húsokat jelenti, de néhányan a tojást, a halat vagy a tejtermékeket is elhagyják.

Az ilyen étrendeknek lehetnek negatív hatásai. Például, ha valaki zsírban oldódó vitaminokat fogyaszt, de nem társítja hozzá a megfelelő mennyiségű zsírt, azok nem fognak hatékonyan felszívódni. A teljesen zsírmentes étrend is problémákat okozhat, például az epekövességet, ugyanis az epehólyag megfelelő működéséhez is zsírfogyasztásra van szükség. Ha valaki nem fogyaszt zsírt, az epe nem termelődik megfelelően, ami emésztési és immunrendszeri problémákhoz vezethet.

Túl sok cukor fogyasztásának következményei

A sok cukor fogyasztásának negatív hatása leginkább a hízásban nyilvánul meg, de emésztési problémákhoz, bélgyulladáshoz, diszbiózishoz és tápanyaghiányhoz is vezethet. Az elhízás hajlamosít a 2-es típusú diabétesz kialakulására, valamint a szív- és érrendszeri betegségekre, valamit a metabolikus szindrómára.

Az emésztési problémák magukkal hozhatnak tápanyag hiányokat a szervezetben. Az emésztést segíthetjük GALLMET-Extra kapszulával, amely emésztőenzimeket, epesavakat és gyógynövény kivonatokat tartalmaz:

  • Epesavak: ‘Az epesavak egyik legfontosabb funkciója a zsírok lebontása, apró részecskékre bontják az olajat és a zsírt. Ezenkívül aktiválják a lipázt, a zsírbontó enzimet, melynek segítségével felgyorsul a szervezetben a zsírok és olajok lebontása és felszívódása.’ Forrás: Dr. Balaicza Erika belgyógyász – Fix TV
  • Papain és bromelain: ez a papajában és az ananászban található növényi alapú enzim lebontja a fehérjéket, pozitív hatással van emésztési panaszok és gyulladások esetén.
  • Alfa-amiláz: Ez az enzim kifejezetten a szénhidrátokat veszi célba, egyszerűbb cukrokká bontva azokat a könnyebb felszívódás érdekében.
  • Lipáz: zsírok emésztéséhez létfontosságú enzim.
  • Szójalecitin: segítheti a zsíremésztést azáltal, hogy emulgeálja a zsírokat, így azok könnyebben lebonthatók a lipáz által.
  • A cickafark hozzájárul az emésztési komfortérzethez.
  • A máriatövis elősegíti az emésztést, a megfelelő máj-működést, az epetermelést és védi a májat.
  • Az articsóka hozzájárul a máj egészségéhez, a szervezet méregtelenítéséhez és a bélrendszer komfortjához, segíti az emésztőnedvek áramlását.

A GALLMET-Extra jelenleg csak webáruházunkban kapható, azonban hamarosan a gyógyszertárakban és a gyógynövény szaküzletekben is kapható vagy megrendelhető lesz!

  • Akció! Gallmet-Extra 60 enzimeket, epesavakat és gyógynövényeket tartalmazó kapszula, a hasnyálmirigy, az epe, a máj és az emésztőrendszer támogatására
gallmet.hu
hu_HUMagyar
Görgessen a tetejére