Gyakran Ismételt Kérdések - GALLMET-N és GALLMET-M

Gyyakran ismételt kérdések a GALLMET kapszulákról

Mindkét GALLMET termék hasonló mennyiségben tartalmaz epesavakat, de a GALLMET-M még gyógynövényeket is tartalmaz. A gyógynövények kiegészítik az epesavak emésztést támogató hatását. Egyesek kedvezőtlenül reagálhatnak a gyógynövényekre, ezért nekik a GALLMET-N-t ajánljuk.

Javasoljuk, hogy használják egymás után mindkét terméket 2-4 hétig, majd azzal a termékkel folytassa a szedést, amelyik jobb hatást eredményezett. A két termék alapvetően hasonló hatású.

 1. A GALLMET epesav kapszulát minden gyógyszertárban meg lehet vásárolni, de előfordulhat, hogy az adott gyógyszertárban éppen nincs raktáron, ilyenkor meg kell kérni a gyógyszerészt, hogy rendelje meg, mert az összes gyógyszer nagykereskedő raktárában van a termékünkből.
 2. Emellett egyes gyógynövény kereskedések és nagyobb áruházak kínálatában is megtalálható, pl. Mediline, Herbaház stb.
 3. Webáruházunkban ingyenes szállítással és utánvéttel megrendelhető: https://gallmet.hu/shop/

Célszerű fokozatosan növelni a napi kapszula mennyiségét – normál étrend esetén – az optimális eredmény eléréséig, például:

 • 3-5 napig 1 db kapszula közvetlenül az ebéd előtt vagy közben,
 • ezt követően 3-5 napig 1 db további kapszula is közvetlenül a reggeli  előtt vagy közben (tehát összesen napi 2 db kapszula),
 • majd ezt követően 3-5 napig további 1 db kapszula is közvetlenül a vacsora előtt vagy közben (tehát összesen napi 3 db kapszula).

Ez alapján kell eldönteni, hogy napi hány kapszula szedése adta a legjobb érzetet, és ezzel a kapszula számmal folytatni a szedést.
A kapszulát az étkezés kezdetén vagy közben vegye be. Nagyon diétás étkezés esetén nem szükséges használnia, mert kisebb hasmenést és émelygést okozhat.
Bőségesebb étkezés esetén bevehet egyszerre 2 kapszulát is.
Javasoljuk a napi 2-3 liter szénsavmentes víz elfogyasztását.

A kapszulát az étkezés kezdetén vagy közben vegye be. Nagyon diétás étkezés esetén nem biztos, hogy szükséges használnia, mert kisebb hasmenést és émelygést okozhat.


A GALLMET epesav kapszula az esetek több, mint 90%‑ában (egyéni egészségi állapottól és érzékenységtől függően) eredményesen használják a felsorolt panaszok esetén. A felsorolt tünetek epeműködési problémára utalnak, pontosabban az enterohepatikus körfolyamat zavaraira, melyek enyhítésére szolgál a GALLMET. Javasoljuk, hogy a legkisebb 30 kapszulás kiszerelésű GALLMET epesav kapszulát vásárolja meg és próbálja ki. Amennyiben enyhítette a problémákat, úgy javasoljuk, hogy folytassa a szedését.

Az alábbi cikket javasoljuk még elolvasni:
Az epesavak egyik legfontosabb funkciója a zsírok lebontása

Igen, mert a GALLMET a felsorolt tüneteket az esetek több, mint 90%‑ában enyhíteni az egyéni egészségi állapottól és érzékenységtől függően.
Tudni kell, hogy epehólyag műtét után a szervezet epehiányos állapotba kerül, mivel az epehólyag már nem tárolja a folyamatosan termelődő epét, hanem az folyamatosan elcsorog a nyombélbe. Ezért főétkezésekkor – különösen, ha zsírosabb ételeket is fogyasztunk – érdemes a hiányzó epesavakat pótolni. Kérjük olvassa el a következő cikkeket:

Mit tehet az epehólyag műtét után jelentkező emésztési problémák esetén?
Az eldobható szerv, ami nélkül nem élhetünk – az epehólyag

Azt szoktuk javasolni a betegeknek, hogy akkor kezdjék el a GALLMET epesav kapszulák szedését, amikor elkezdenek visszatérni a normál étkezéshez, ez általában 2 hét szokott lenni. Diétás étkezés esetén nem ajánlott a GALLMET szedése.

Igen, mert a GALLMET a felsorolt tüneteket az esetek több, mint 90%-ában enyhíteni szokta, az egyéni egészségi állapottól és érzékenységtől függően.
Emellett a 15 mm-nél kisebb koleszterinköveket (az epekövek kb. 80%-a koleszterin kő) feloldhatja néhány havi szedéssel.

Kérjük olvassa el a következő cikkeket:
Hogyan kezelhető az epehólyag polip és az epekő epesavakkal?
Epekő elhajtás, eltávolítása, epehólyag műtét fajtái

Igen, mert a GALLMET a 15 mm-nél kisebb koleszterinköveket – amelyek az epekövek kb. 80%-a és a későbbiekben emésztési panaszokat okozhat – feloldhatja néhány havi szedéssel. Kérjük olvassa el a következő cikkeket:
Mitől alakul ki az epepolip és az epekövesség?
Epekő elhajtás, eltávolítása, epehólyag műtét fajtái

A kis méretű epekövek akár spontán módon is elhagyhatják az epehólyagot, és ekkor sem jellemző a kövek elakadása. Ennek kockázatát nem növeli meg jelentősen az epekő oldás GALLMET epesav kapszulával.

Általában a 15 mm-nél kisebb koleszterinkövek (az epekövek kb. 80%-a koleszterin kő) feloldhatók epesavakkal. Amennyiben ultrahang kimutatta az epekövet, de röntgen felvételen nem látható, akkor koleszterin kőről van szó.
Kérjük olvassa el a következő cikket:
Hogyan kezelhető az epehólyag polip és az epekő epesavakkal?

Amennyiben röntgen is kimutatja az epekövet, akkor az biztosan meszes, kemény kő, ezek feloldása jelenleg még nem lehetséges.
Kérjük olvassa el a következő cikket:
Az epekő gyógyítása epekő zúzással

Igen, sok pozitív visszajelzést kapunk a GALLMET kapszula pozitív hatásáról epepolip esetén. Érdemes már most elkezdeni az epepolip kezelését, mert a későbbiekben epekővé alakulhat. Javasoljuk, hogy napi 2-3 liter szénsavmentes vizet fogyasszon el.

Kérjük tekintse meg az alábbi vásárlói visszajelzést epepolip estén:
Epepolip kezelése és epekő tünetmentesítése epesavakkal

Igen, az epesav természetes eredetű koleszterinszint csökkentő hatású anyag, a csökkenés néhány heti szedés után jelentkezik, kérjük olvassa el az alábbi tájékoztatót: Koleszterinszint természetes csökkentése epesavakkal

Ajánlott a GALLMET kipróbálása, mert több vásárlónktól kaptunk pozitív visszajelzést az elmúlt években azoktól, akik psoriasis probléma miatt szedték. Tudnia kell, hogy a pikkelysömör problémák enyhülése néhány heti szedés után várható, az egészségi állapottól és érzékenységtől függően.

Kérjük olvassa el az alábbi cikket:
Pikkelysömör (psoriasis) kedvező befolyásolása epesavakkal

Tudnia kell, hogy a psoriasis egy nagyon összetett probléma, ezért javasoljuk, hogy az alábbi orvosszakértőink közül is keressen fel valakit, mert ők nagy tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen:

Dr. Balaicza Erika https://balaicza.hu/
Dr. Tihanyi István http://www.doktortihanyi.hu/
Dr. Papp Szidónia https://www.doktorszidi.com/
Dr. Medgyesi János https://drmedgyesijanos.booked4.us/public/
Béky László természetgyógyász https://beky-termeszetgyogyaszat.hu/

Az elmúlt 10 éves forgalmazás alapján sok pozitív visszajelzést kaptunk IBS esetén a termék használatáról, de nem mindenkinél, elsősorban a székrekedéses tünetekkel rendelkezőknél, ezért azt javasoljuk, hogy próbálja ki a legolcsóbb kiszerelésű 30 kapszulás termékünket. Amennyiben javultak a problémái, akkor javasoljuk, hogy folytassa a szedést.

A refluxnak nagyon sok kiváltó oka lehet, epés reflux esetében sok pozitív visszajelzést kapunk a GALLMET hatásáról. Ezért javasoljuk, hogy próbálja ki a legolcsóbb 30 kapszulás GALLMET epesav kapszulát és ha segít a tüneteknél, akkor folytassa a szedését.

Kérjük olvassa el az alábbi cikket:
A reflux és az epeműködés kapcsolata

Az epehiányos állapot vagy epeműködési probléma különböző bőrproblémákat okozhat, így javasoljuk, hogy próbálja ki a GALLMET epesav kapszulát. A kezelés várhatóan hetekben lesz mérhető.
Az egyik GALLMET epesav kapszulát is alkalmazó orvosszakértőnek, Dr. Balaicza Erikának vannak tapasztalatai az ekcéma kezelésével kapcsolatban. Amennyiben fel kívánja venni vele a kapcsolatot, úgy a következő hivatkozáson megtalálja, hogyan kaphat időpontot: https://balaicza.hu/

Ebben a videóban érinti a doktornő ezt a problémát, így ajánljuk, hogy tekintse meg: Hogyan ismerhető fel a pikkelysömör és más bőrbetegségek?

Igen, a stressz is okozhat epekövet (hölgyeknél gyakorinak mondható az érzékenyebb idegrendszer miatt), mivel lezárhatja az epehólyagból a nyombélbe vezető Vater-papillát, nem engedi kinyitni az Oddi-szfinkter záróizmot, így az epe besűrűsödhet az epehólyagban, ezzel a kőképződést előidézve.
Ennek következménye lehet, hogy a máj és az epehólyag közötti csatorna is megkeményedhet / megvastagodhat, sőt még a májkapu is károsodhat.
Ki lehet próbálni néha egy-egy görcsoldó No-Spa 80 mg-os tablettával az Oddi-szfinkter kinyitását. A kőtörőfű (kapszula vagy tea) többeknél hozott eredményt a meszes kövek oldásában is. Amennyiben emésztési gondokkal is küzd, úgy a GALLMET kapszula szedése ajánlott.
A napi 2-3 liter szénsavmentes vizet ajánljuk elfogyasztani!
A stressz és az epeműködés valamint az emésztés összefüggése

Amennyiben epehólyag műtétje volt vagy epekövei vannak, úgy a folyamatos szedést javasoljuk, mert az epehólyag már nem tárolja a termelődő epét, hanem folyamatosan elcsorog a nyombélbe. Így étkezéskor nem áll rendelkezésre a megfelelő mennyiségű epefolyadék a megfelelő emésztéshez és epehiányos állapotba kerül a szervezet.

Amennyiben nem volt epehólyag műtétje, de emésztési problémái vannak, úgy lehet kúraszerűen szedni. Ha megszűnnek a panaszok, akkor abbahagyható a szedés. Amennyiben a panaszok újra megjelennek, akkor érdemes újrakezdeni a szedést.

Várandósság idején az orvosszakértőink javaslatára, óvatosságból nem javasoljuk a GALLMET szedését. Nem tudunk semmilyen mellékhatásról és nem is érkezett ilyen visszajelzés, pedig többen is szedték terhesség idején, ugyanis az epekő gyakran ebben az időszakban alakul ki.

Szoptatás ideje alatt nincs akadálya a GALLMET szedésének.

A kapszula nélkül egyáltalán nem tanácsoljuk, hogy szedje a GALLMET epesav kapszulát a következő okok miatt:

 • A kapszula tartalmának közvetlenül a nyombélbe kell kerülnie és ezt a kapszulahéj biztosítja, amely ellenáll a gyomorsavnak, így a gyomron csak áthalad és csak a nyombélben esik szét, ahova az epevezeték is becsatlakozik.
 • A kapszula tartalma a kapszulahéj nélkül a gyomorba jutva kis eséllyel ugyan, de hosszútávon karcinogén (rákkeltő) is lehet.
 •  A kapszula tartalma olyan nagyon keserű és kellemetlen szagú, hogy akár hányingert is előidézhet.

A GALLMET epesav kapszulát sok folyadékkal vagy egy már jól megrágott falattal együtt kellene lenyelni (a kapszula megrágása nélkül) evés közben.

Igen, glutén-, laktóz- és tejmentes, az alábbi linken megtekinthető élelmiszer laboratóriumi vizsgálat: GALLMET kapszulák laboratóriumi vizsgálata

Az epének és az epesavaknak van egy fertőtlenítő hatása, ami a zsírbontó hatásából ered, ugyanis az epesav lebontja a különböző káros baktériumok, mikroorganizmusok és vírusok külső, zsírból álló peptid burkát, így segítve az immunrendszert. Minden epehiányos állapot egyben immunhiányos állapot is, amely megnöveli a szervezet érzékenységét különböző fertőzésekre és más betegségekre. Ha nem termelődik megfelelő mennyiségű epe, akkor ez a fertőtlenítő funkció sem működik megfelelően, amit epesavak szájon át történő szedésével lehet pótolni.
Emellett az epesavak védenek az endotoxinok (belső mérgek) ellen is. Az endotoxinok a bélben szétesett baktériumokból szabadulnak fel, melyek ha onnan felszívódnak a keringésbe, akkor kóros folyamatokat indíthatnak el. Ideális körülmények között azonban az epesavak védik a szervezetet a bélben jelen lévő endotoxinok ellen.
„Az epesavak detergens hatásán alapuló fiziko-kémiai védelemben a szervezetnek olyan általános védekező mechanizmusát ismertük meg, amely nem korlátozódik a bakteriális endotoxinokra, hanem kiterjed mindazokra az „ágensekre” (például egyes vírusokra is), amelyeknek a felületén lipoprotein vagy lipoid szerkezet van…” Forrás: Bertók Lóránd professzor kutatásai alapján – Magyar Tudomány, 2008/07 844. oldal

Az oldal nyomtatásához kattintson az ikonra:

A GALLMET termékek MINDEN gyógyszertárban és a gyógynövény szaküzletekben is kaphatók vagy megrendelhetők!

Mindkét GALLMET termék  hasonló mennyiségben tartalmaz epesavakat, de a GALLMET-M gyógynövényeket is tartalmaz, melyek kiegészítik az epesavak emésztést támogató hatását.

Kedvezményes szállítással egyes országokba akár 1 200 Ft összeget is megtakaríthat.

Több flakon azonos kiszerelésű GALLMET epesav kapszula egyidejű vásárlása esetén további kedvezményt adunk!​

Kedvezményes szállítással egyes országokba akár 1 200 Ft összeget is megtakaríthat.

Több flakon azonos kiszerelésű GALLMET epesav kapszula egyidejű vásárlása esetén további kedvezményt adunk!​
 • GALLMET-Mix 60 epesav és gyógynövény kapszula
 • GALLMET-Mix 90 epesav és gyógynövény kapszula
 • GALLMET-Natural 30 epesav kapszula
 • GALLMET-Natural 60 epesav kapszula
 • GALLMET-Natural 90 epesav kapszula
 • GALLMET-Mix 30 epesav és gyógynövény kapszula
 • GALLMET-Mix 60 epesav és gyógynövény kapszula
 • GALLMET-Natural 30 epesav és gyógynövény kapszula
 • GALLMET-Natural 60 epesav kapszula
 • GALLMET-Natural 90 epesav kapszula
 • Gallmet Heart plus 90 capsules
 • Gallmet-Mix 90 db + SZÍV+ÉR 90 db együtt kedvezőbben

  19 240 Ft
  Akciós ár:
  15 000 Ft

  A kedvezményes ár rendelésenként egyszer vehető igénybe, más 90 db‑os GALLMET kedvezménnyel nem vonható össze, a kedvezményeket a pénztárban részletezzük.

  Megnézem
 • Gallmet-Natural 90 kapszula és - Szív-Ér 90 kapszula együtt

  Gallmet-Natural 90 db + SZÍV+ÉR 90 db együtt kedvezőbben

  19 240 Ft
  Akciós ár:
  15 000 Ft

  A kedvezményes ár rendelésenként egyszer vehető igénybe, más 90 db‑os GALLMET kedvezménnyel nem vonható össze, a kedvezményeket a pénztárban részletezzük.

  Megnézem
 • Gallmet-Mix90-AntiBac

  Gallmet-Mix 90 db + AntiBac 30 db együtt kedvezőbben

  14 250 Ft
  Akciós ár:
  11 000 Ft

  A kedvezményes ár rendelésenként egyszer vehető igénybe, más 90 db‑os GALLMET kedvezménnyel nem vonható össze, a kedvezményeket a pénztárban részletezzük.

  Megnézem
 • Gallmet-Natural90-AntiBac

  Gallmet-Natural 90 db + AntiBac 30 db együtt kedvezőbben

  14 250 Ft
  Akciós ár:
  11 000 Ft

  A kedvezményes ár rendelésenként egyszer vehető igénybe, más 90 db‑os GALLMET kedvezménnyel nem vonható össze, a kedvezményeket a pénztárban részletezzük.

  Megnézem
 • Bodorrózsa levél teljes értékű gyógynövény-kivonatot tartalmazó kapszula
 • Orvosi zsálya levél teljes értékű gyógynövény-kivonatot tartalmazó kapszula

A GALLMET terméket mindenki saját felelősségére használja és ajánlott, hogy az orvosával is egyeztessen!

A nemzetközi szállítási díjak és határidők megtekintéséhez tegyen a kosárba terméket, majd adja meg a címét!

hu_HUMagyar
Görgessen a tetejére