Májvédelem, máj egészségének fenntartása

Májvédelem, máj egészségének fenntartása

A májnak óriási szerepe van az emésztésben és a méregtelenítésben
'A májnak óriási szerepe van szervezetünk anyagcseréjében, az emésztésben és a méregtelenítésben, épp ezért, ha ez szervünk megbetegszik, az nagyon komoly tünetekkel járhat.'
Netamin
Máj

Mit tehetünk a máj egészségéért?

  • Egészséges táplálkozás: Fogyasszunk elegendő zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonákat, egészséges zsírokat, és kerüljük a túlzott alkoholfogyasztást.
  • Testsúlykontroll: kerüljük az elhízást, mivel az elhízás növelheti a zsírmáj kialakulásának kockázatát.
  • Megfelelő folyadékbevitel: Igyunk elegendő vizet, hogy segítsük a méreganyagok eltávolítását

A fentiek mellett az epesavaknak, a népi gyógyászatból is ismert máriatövisnek, articsókának és a szójalecitinnek is pozitív hatása van a máj egészségére, melyek megtalálhatók a GALLMET-Extra kapszulában.

máriatövis, májvédelem, máj egészsége

Máriatövis

'A máriatövis már több száz éve van használatban a máj védelmére és májbetegségek kezelésére, beleértve a zsírmájbetegséget, a hepatitiszt, a májzsugort. A szilimarin – a máriatövis hatóanyaga – védi az ép és még nem visszafordíthatatlanul károsodott májsejteket. Klinikai vizsgálatokban zsírmáj betegségben szenvedő betegeknél a szilimarin-kezelés jelentősen csökkentette az elhalálozást.'

az articsóka antioxidáns, epehajtó, májvédő

Articsóka

Az articsókáról antioxidáns, epeserkentő, májvédő és lipid csökkentő hatásokat mutattak ki, a folyamatban lévő kutatások alapján pedig a májra gyakorolt jótékony hatása tűnik ki különösen. Egy kutatásban az articsóka gyökereinek és leveleinek folyékony kivonatai bizonyították, hogy képesek megvédeni a májat, sőt valószínűleg még a májsejtek regenerálódását is elősegítik.

szójalecitin, májvédelem, májegészség

Szójalecitin

A szójalecitin jótékony szerepet játszik a májkárosodással szembeni védelemben, megelőzheti a májzsugorodást azáltal, hogy csökkenti a májsejtek gyulladását. Csökkenti káros anyagok felhalmozódását a májban, növeli a kolinszintet és egy enzim aktivitását, amely segíti a káros anyagok lebontását a májban. Mivel a lecitin elsődleges szerepe a zsír lebontása és emulgeálása, segíthet megelőzni a zsírmájbetegséget. A szójalecitin tehát segíthet helyreállítani a máj normális szerkezetét és működését, segíti a májsejtek regenerálódását és védi a májat a károsodástól.

szárított szarvasmarha epe

Epesavak

Az elmúlt évtizedekben végzett széleskörű tanulmányok alátámasztják az epesavak kedvező szerepét a nem alkoholos zsírmáj kezelésében, de a hatásmechanizmus még nem teljesen tisztázott.

A GALLMET-Extra jelenleg csak webáruházunkban kapható, azonban hamarosan a gyógyszertárakban és a gyógynövény szaküzletekben is kapható vagy megrendelhető lesz!

  • Akció! Gallmet-Extra 60 enzimeket, epesavakat és gyógynövényeket tartalmazó kapszula, a hasnyálmirigy, az epe, a máj és az emésztőrendszer támogatására
gallmet.hu
hu_HUMagyar
Görgessen a tetejére