Mit tehetünk az epehólyagműtét után fellépő emésztési panaszok esetén?

epehólyag műtét

Megjelenés helye: Hír TV – Tudatos élet 2019.11.11.

Az epehólyag feladata, hogy a májban képződő epét tárolja. Ha eltávolítják az epehólyagot, akkor ez a raktárfunkció megszűnik és a termelődő epe folyamatosan csordogál. A zsírosabb ételek fogyasztása esetén nem áll rendelkezésre kellő mennyiségű epe az étel lebontásához, így a zsír bontása csökken és az emésztés romlik, ami puffadáshoz vezet.
Amennyiben az epe mennyisége nem elégséges, úgy elmarad a különböző betegségeket okozó endotoxinok semlegesítése is.
Ekkor a termelődő epe a máj epekapillárisaiban és az epevezetékben tárolódik, aminek hatására a máj környékén tompa fájdalmat érezhetünk, másrészt viszont folyamatosan csordogál a patkóbélbe, így hiányozni fog, amikor szükség lesz rá.
Az epehólyag eltávolítása után emésztési zavarok léphetnek fel, azonban az étkezéskor fellépő epehiány pótlása epesav tartalmú készítmények és gyógynövények pótlásával lehetséges.
Ha valakinek kivették az epehólyagját és emiatt az epesavak és az epe emulgáló szerepe elmarad, akkor a legfontosabb feladata, hogy olyan készítményeket fogyasszon, amelyek elősegíthetik az epekapillárisokban jelenlévő epének az ürülését, illetve önmagukban is tartalmaznak epesavakat, vagy olyan enzimeket és gyógynövényeket, amelyek pótolni tudják a hiányzó epét.

Mindkét GALLMET termék  hasonló mennyiségben tartalmaz epesavakat, de a GALLMET-M gyógynövényeket is tartalmaz (mentalevél, a pemetefű, a fehérmályva gyökér, az édesgyökér és az édeskömény), melyek kiegészítik az epesavak emésztést támogató hatását.

Webáruházunkban a szállítás és az utánvétes fizetés is ingyenes a rendelési mennyiségtől és értéktől függetlenül!

Az Önnek megfelelő kiszerelésű terméket azonnal kosárba teheti és megrendelheti!

Scroll to Top Optimized with PageSpeed Ninja