fbpx

Az epesavakról (Tojáskönyv)

Szerző: Dr. Légrády Péter

Forrás: Tojás – Táplálkozás – Egészség (E. P. E. Kft. – Maecenas Könyvkiadó, Budapest – 2001)

Epesavak

Az epesavakat tehát a májműködés a koleszterin „lebontásával”, átalakításával termeli, megszabadítva a szervezetet a fölöslegben maradó, s így már valóban káros koleszterintől. Az így képződött epesavak segítségével fokozódik a koleszterin közvetlen kiürülése a májból a bélbe, melynek egy része visszaszívódik, a többi pedig – a maga természetesen útján – a széklettel elhagyja a szervezetet.
Ebből következően: ha kevesebb epesavat (epét) termel a máj – aminek jelentős okozója a pangó, rosszul ürülő epe, illetve az epeserkentő ételek hiányában kevesebb epét termelő máj –, akkor kevesebb koleszterin alakul át epesavvá, és több, már fölös mennyiségű koleszterin marad a szervezetben, ami viszont az érelmeszesedés kialakulásának egyik tényezője.

A könyv letölthető ITT!

Az oldal nyomtatásához kattintson az ikonra:

A GALLMET termékek minden magyar gyógyszertárban és egyes gyógynövény szaküzletekben is kaphatók vagy megrendelhetők!

20 000 Ft kosárérték felett 1 390 Ft szállítási kedvezményt adunk, 30 000 Ft felett pedig további 5% kedvezményt!

Felhívás: felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét, hogy az ünnepi időszakban a kiszállítás több napot csúszhat a szállítók túlterheltsége miatt.

Vásároljon közvetlenül a gyártótól!

gallmet.hu
hu_HUMagyar