fbpx

Máj, epe és egészséges emésztés támogatása, a bél mikrobiológiai egyensúlyának segítése

Máj, epe és emésztés támogatása, a bél mikrobiológiai egyensúlyának segítése

Az emésztőrendszer feladata, hogy a táplálékot felvegye és feldolgozza; a felesleges, fel nem szívott anyagokat pedig kiürítse. A táplálékot aprítja, tovább juttatja, majd a test számára felvehető, kis egységekre bontja le. Ezek az egységek felszívódnak a véráramba és az érpályán keresztül eljutnak a sejtekhez. Ezt a folyamatot érdemes támogatni különféle étrend-kiegészítőkkel, ugyanis a mindennapi stressz, a habzsoló evés, a sok ülőmunka negatív hatással lehetnek rá!

AntiBac 30 db epesav és gyógynövény kapszula

Az AntiBac egy új étrendkiegészítő a piacon, melynek a Nemzeti Kutatási Fejlesztési Hivatal is támogatja a találmányi bejelentését!

Az AntiBac több száz nemzetközi kutatásból származó szakcikk, tanulmány és kutatás alapján fejlesztettük, összetevőit úgy választottuk ki, hogy az aktuális kihívásoknak feleljen meg és segítse a szervezet védekezőképességét!

Az AntiBac összetevőinek hatása az emésztésre:

Beszélgetés Dr. Balaicza Erika szakértővel az epesavak szerepéről a zsírok lebontásában (Fix TV – Szinusz)

Epesavak (bile acids)

Az epesavak egyik legfontosabb funkciója a zsírok lebontása, apró részecskékre diszpergálják – bontják az olajat és a zsírt. Ezen kívül aktiválják a lipázt, a zsírbontó enzimet, melynek segítségével felgyorsul a szervezetben a zsírok / olajok lebontása és felszívódása.

Zsíros – olajos ételek fogyasztásánál már a rágáskor beindul egy olyan reflex, melynek hatására a májban képződött és az epehólyagban tárolt epe kiürül a nyombélbe (nyombél), ezzel is segítve, hogy a zsíros és olajos ételek emésztése minél hamarabb elkezdődjön.

Az elégtelen epeellátás miatt nem megfelelő zsírok lebontása illetve a nem jól megemésztett étel miatt alakul ki a puffadás / teltség érzet, fáradtság az étkezések után, mely később hasi fájdalmat is eredményezhet. Ezeket a negatív hatásokat azzal is megelőzhetjük, ha alaposan összerágjuk az elfogyasztott falatokat, tehát érdemes kerülni a gyors, habzsoló étkezést. Az emésztés elősegítése epesavak pótlásával az epekövességtől szenvedő és epehólyag eltávolító műtéten átesett betegeknél nagyon fontos, de azoknak is ajánlott, akik a nagyobb étkezések után a felsorolt tünetek valamelyikével találkoznak.

pemetefű

Orvosi pemetefű (Marrubium vulgare)

A pemetefű annyira közkedvelt gyógynövény, hogy még cukorkát is készítenek belőle!

  • A pemetefű étvágyjavító és emésztést segítő D1 hatása keserűanyag-tartalmával függ össze.
  • A keserű íz érzékelése reflexesen javítja az étvágyat, és az emésztőnedvek elválasztásának fokozásával az emésztést is elősegíti.

 

kurkuma

Kurkuma (Curcuma Longa)

A kurkuma előnyös tulajdonságait a gyógyszer- és egészségipar is felismerte

  • A kurkuma epe termelést fokozó és epehólyagot összehúzó hatással is bír,  valamint görcsoldó hatású.E15
  • A kurkuma kivonata csökkenti a  vérzsírszintet, ami  a fokozott epetermelő hatásával magyarázható.E9
  • A kurkuma epeserkentő (epekiáramlást fokozó) és emésztést javító E18 valamint koleszterinszint-csökkentő hatását  vizsgálatok igazolják.E10
  • A több évszázados keleti népi tapasztalat és az empirikus jellegű tudományos vizsgálatok alátámasztják a kurkuma gyulladáscsökkentő hatását, és ezzel kapcsolatban klinikai bizonyítékok is rendelkezésre állnak.E19 A kurkuminoidok gyulladáscsökkentő hatását több humán vizsgálat pozitív eredményei is megerősítik, fogyasztása enyhítette az ízületi fájdalmakat.E12 Több klinikai vizsgálat jelzi, hogy a kurkumin enyhíti a colitis ulcerosa tüneteit, valamint jelentős hatású antioxidáns.E11

 

androgáfisz

Keserű andrográfisz

leveléből és gyökeréből Indiában és Kínában már az antibiotikum feltalálása előtt is készítettek orvosságot

  • Az andrográfisz belsőleg májvédő és antioxidáns.C16

Az oldal nyomtatásához kattintson az ikonra:

Az AntiBac kapszula MINDEN gyógyszertárban kapható vagy megrendelhető!

gallmet.hu
hu_HUMagyar