Azzá leszel, amit eszel - Dr. Tihanyi István szakorvos

Szerző: Dr. Tihanyi István gyermekgyógyász szakorvos, természetgyógyász
Szakirodalom címe: Azzá leszel, amit eszel
Megjelenés helye: Paramedica Egészségmagazin
Megjelenés ideje: 2019. április

A májban a koleszterin jelentős része epesavakká alakul át, ez a folyamat segíti megszaba­dítani a szervezetet a fölösleges, így károssá váló koleszterintől. Ha a máj kevés epesavat termel, túl sok koleszterin marad a szer­vezetben, tökéletlenebb lesz a zsírok emésztése, így a felszívó­dó zsírok megemelik a vér ko­leszterin és trigliceríd tartalmát.

A koleszterinszint tehát sok­kal eredményesebben szabá­lyozható az epeműködés ser­kentésével, illetve az epesavak pótlásával.

Az epeműködés serkentését segítheti a rendszeres testmoz­gás, a túlsúly csökkentése, egyes gyógynövények, vala­mint a csípőspaprika és a feketeretek fogyasztása, melyek stimulálják az epe ürülését.

Az epesavak kívülről történő pótlása – a legújabb kutatások szerint – ugyancsak elősegíti a fogyást, a koleszterinszint csök­kenését és a zsírszövetekből a zsír kiürüléséi. Az epesavak nélkülözhetetlenek a szervezet számá­ra – az emésztési funkciók mel­lett – például a bélflóra. a mikrobiom egészséges működéséhez, a vékonybélben a kóros baktériu­mok túlszaporodásának gátlásához, a bélben lévő endotoxinok (baktériumok és gombák pusztulásából keletkező mérgek) ellen, az inzulinrezisztencia és az elhízás megelőzésére. Epesavak nélkül nem történhet meg a zsírban oldódó vitaminok (A-,D, E- és K-vitaminok) felszívódása.

Dr. Tihanyi István gyermekgyógyász szakorvos, természetgyógyász +36-20-934-9299 1143 Bp., Hungária krt. 70.

A GALLMET termékek MINDEN gyógyszertárban és a gyógynövény szaküzletekben is kaphatók vagy megrendelhetők!

Mindkét GALLMET termék  hasonló mennyiségben tartalmaz epesavakat, de a GALLMET-M gyógynövényeket is tartalmaz (mentalevél, a pemetefű, a fehérmályva gyökér, az édesgyökér és az édeskömény), melyek kiegészítik az epesavak emésztést támogató hatását.

Az Önnek megfelelő kiszerelésű terméket azonnal kosárba teheti és megrendelheti!

Magyarországon a szállítás és az utánvétes fizetés is ingyenes a rendelési mennyiségtől és értéktől függetlenül!

Magyarországon a szállítás és az utánvét is ingyenes!

1-3 munkanap

Scroll to Top Optimized with PageSpeed Ninja