A szakértő válaszol

Az 37/2004. ESzCsM rendelet 6. § (2) bekezdése értelmében az étrend-kiegészítő jelölése, megjelenítése és reklámozása során tilos a termékeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni. Ennek fényében a forgalmazó cég (GALLMED Kft. / GALLMED Ltd.) nem tulajdonít a termékeknek a betegséget megelőző, vagy gyógyító hatást. A termékek használata a szervezet öngyógyulását erősíti, és nem helyettesíti a szükséges orvosi kezelést, tehát konzultáljon orvosával. Amennyiben gyógyszereket is szed, az orvossal való konzultáció nélkül ne hagyja el őket, és semmiképpen sem egyik napról a másikra.

S.G.

Üdvözlöm Önöket!

Lassan 2 éve szedem a Gallmet-M-et. Nagyon jó termék. Feloldotta a 2 db 7 mm-es kövemet és a napokban kiderült, hogy teljesen egészséges, tiszta az epehólyagom. A kérdésem az, hogy szedhetem-e 2 év letelte után is a kapszulát vagy kell szünetet tartanom?
Köszönöm a választ előre is!

Köszönjük, hogy használja a készítményt. Ez egy nagyszerű hír számunkra is, ugyanis eddig is voltak, akiknek feloldotta az epekövét, de nagyon kevesen. Gratulálunk Önnek a kitartásához és az eredményéhez, kívánjuk, hogy ez az állapota maradjon fent.
A készítménnyel nem kell szünetet tartani, ha az egyébként az Ön egészségét szolgálja. Amennyiben Önnek nincsenek már epepanaszai, úgy tartson 1-3-6 hónap szünetet. Amennyiben lehet esélye annak, hogy Önnek ismét epekövei képződnek (öröklés, hajlam, napi kevés folyadék bevitel, zsírban gazdag ételek fogyasztása stb miatt), úgy folytassa napi 1-2 kapszulával a főétkezései előtt. Ártani nem tud a termék.

Még egyszer köszönjük, ezt a jó hírt és kívánunk Önnek jó egészséget. Kérjük tájékoztasson minket 3-6 hónap múlva az egészségügyi állapotáról.

Nagyon szépen köszönöm a jókívánságot! Mindenkinek csak ajánlani tudom a terméket. Én 1-2 hétig fokozatosan vezettem be a szervezetembe a pótlást. Majd napi 3×1-re növeltem az adagot, egyszer-egyszer bevettem étkezéstől függően plusz 1 kapszulát. Köszönöm szépen a tanácsot is! Ígérem fél év múlva jelentkezem.

F.M.

Tisztelt Gallmet!

A segítségüket szeretném kérni. Évek óta epeproblémával küzdök, ami hol elmúlik, hol visszatér. Komoly, letaglózó görcsöm még soha nem volt, leginkább szurkálások, tompa nyomás, derékba sugárzó fájdalmak, izomreakciók, ezáltal nehezített mozgás. Október végén láttam a Youtube-on egy videót, amiben a GALLMET-ről tartottak előadást. Gondoltam kipróbálom. November elején vásároltam is egy dobozzal. A tapasztalatom nagyon jó. Pár nap szedés után abbamaradtak a fájdalmak. Azóta is rendszeresen szedem.
Tegnap voltam UH vizsgálaton, ahol lelombozódtam, ugyanis a 3 évvel ezelőtti 2.2 cm-es kövemhez képest, most 3 cm-t mértek. 1 db kövem van. A kérdésem az lenne, hogy van-e remény arra, hogy a 3 cm-es követ feloldja a GALLMET kitartó szedése, vagy ne is reménykedjek ebben?

Segítségüket előre is nagyon köszönöm.

Köszönjük hogy hozzánk fordult!

Örülünk, hogy rátalált a videóra és a készítményünkre és külön örülünk, hogy egészségügyi panaszait sikerült enyhíteni, ez a GALLMET készítmény általános hatása, segíti az epeműködést.

Az eddigi tapasztalatok alapján a kb 10-15 mm-es úgynevezett puha, koleszterinkövek oldása lehetséges a GALLMET-tel. Emellett megjegyezzük, hogy az úgynevezett kemény, márványos mészárnyékos kövek nem oldhatók GALLMET-tel, mindezek ellenére az epekövesség tünetei enyhíthetők a GALLMET készítménnyel és az epekő növekedése is lassítható/megfékezhető. Mindenképpen kérjük és javasoljuk, hogy tartson kapcsolatot az epeproblémákban járatos orvossal, mert ha a következő években az epekövének a mérete jelentősen nő, vagy az epekövek szaporodnak, akkor végső esetben a műtétet érdemes mérlegelnie.

Erősen javasoljuk, hogy napi 3 liter egészséges folyadékot fogyasszon, mert ez is összefüggésben lehet az epekő képződéssel és az epeműködéssel.

Jó egészséget kívánunk!

*************

GALLMET ajánlott szedése epekő esetén

N.M.

Üdvözlöm Önöket!

Lenne egy -két kérdésem a termékkel kapcsolatban.
Szeptemberben derült ki,hogy van egy 7 mm-es kövem,ami sajnos nem koleszterin alapú, ugyanis kimutatta a máj rtg. Sajnos tüneteket is okoz, émelygést, felhasi fájdalmakat. Műtétre nem szeretnék menni, az Önök terméke az utolsó reményem. 6. napja szedem a készítményüket a GALLMET-N-t, de csak napi egyet mertem ebéd előtt. Tudnának -e segíteni, hogy mennyit szedjek naponta? Illetve érdekelne, hogy mennyi idő kell, hogy kifejtse hatását a termék. Egy csoportban többen javasolták, hogy nagyon jó, ezért kezdtem el én is szedni.Válaszukat előre is köszönöm!Üdvözlettel:N.M.

Tisztelt N.M.!
Köszönjük érdeklődését!
A GALLMET a koleszterin kövek feloldására használható, nem koleszterin alapú kövek feloldására vonatkozóan nem tudjuk megerősíteni, illetve az epekövességből fakadó panaszokat enyhíteni tudja. Továbbá a meglévő epekövének a növekedését is fékezheti.
A főétkezések előtt 1 kapszula a javasolt de Ön jól csinálta, hogy először ebéd előtt használt 1 kapszulát, de amennyiben ez nem enyhíti a panaszait, úgy a további főétkezései előtt is. vegyen be 1-1 kapszulát. Annyi kapszulát szedjen naponta, amennyi már elegendő a panaszai enyhítéséhez.

Köszönettel,
GALLMED Kft.

**********

O.D.Zs.

Az alábbi kérdéssel fordulok Önökhöz:

A lányom székletében nem mérhető az epesav. Mérhetőnek kéne lennie, vagy éppen úgy jó, hogy a székletben nincsen benne?
A májban képződő epesav (kólsav) a vastagbélbe lejutva dezoxikólsavvá változik, amelynek általában 90%-a a véráromon keresztül visszakerül a májba és ismét kólsav lesz belőle. A maradék 10% kiürül a szervezetből és talán ezt jelzi a zöld sávban lévő adat.

Viszont a székletében emésztetlen zsír van nagy mennyiségben.
Ez arra utal, hogy vagy nem képződik elég epe vagy nem ürül elég az epehólyagjából akkor, amikor étkezik, különösen zsíros ételeket.

A lányom nem is bír semmi semmi zsírosat megenni.
A GALLMET készítmény kimondottan ilyen problémák enyhítésére szolgál, emiatt javasoljuk, hogy kezdetben a legolcsóbb 30 kapszulás kivitelben próbálják ki, úgy hogy a főétkezések előtt 1-1 kapszulát vegyen be a dobozban lévő terméktájékoztató szerint. Nagyon nagy eséllyel ezzel a zsírosabb ételek étkezése is sokkal kevesebb mellékhatással fog járni, de ez is mint minden készítmény személyfüggő. Amennyiben elkezdik használni, köszönettel vesszük, ha visszajelzik hatását.

*************

Dr. D.K.

Magyarországon lakó több epekő betegséggel érintett társam nevében szeretnék a Gallmet termékről kérdezni.
Néhány betegnek a doktor Ursofalk (hatóanyag: ursodeoxycholic acid) nevű gyógyszert írt fel az epekő feloldása céljából.
Az lenne a kérdésem, hogy a Magyarországon kapható Gallmet kapszulával helyettesíthető-e az Ursofalk? Alkalmas-e a Gallmet az epekövek feloldására?
Megtisztelő válaszukat előre is megköszönöm.
Üdvözlettel:
dr. D. K.

Kedves Doktornő!

Köszönjük és megtisztelő, hogy hozzánk fordult kérdésével, melyre segítően a következő választ tudjuk adni:

1. a GALLMET készítmények alkalmasak epekőoldásra is, de ehhez az alábbiakat kérjük és javasoljuk figyelembe venni

2. orvosi felügyelet ajánlott az epekőoldáshoz is, melyre ajánljuk GALLMET orvos szakértőként Dr. Tihanyi Istvánt, honlapja és elérhetősége: http://www.doktortihanyi.hu/

3. a tapasztalat azt mutatja, hogy a 10-15 mm-nél kisebb koleszterin, azaz puha kövek oldására van esély, de ez is egyéntől függően: https://gallmet.hu/tag/epekooldas/

4. vannak úgynevezett kemény kövek, azaz márványos vagy mész árnyékos kövek, melyek röntgennel beazonosíthatók, de ezeket nem lehet oldani a GALLMET-tel viszont a panaszokat viszonylag jól lehet enyhíteni és az étkezések örömét fenntartani, a műtétig vagy a kövek növekedésének műtéti határáig

5. konkréten egy nyíregyházi gyógyszerész hölgyről tudjuk, hogy az ultrahangos orvosának asszisztálásával, de öntevékenyen feloldotta az epeköveit, de emellett lehetnek mások is

6. nem ismerjük, hogy az URSOFALK-hoz képest a GALLMET epekőoldási hatékonysága pontosan milyen, de valószínűsíthető, hogy napi 3-6 db GALLMET kapszulában van elég epesav a kőoldáshoz, de ezen megnövelt mennyiség miatt, elsősorban a 3-nál több kapszula használatánál célszerű orvosi ellenőrzés, bár a GALLMET-ből a túlszedés elsősorban csak bizonyos fokú hasmenést okozhat, tehát nem prognosztizálható nagyobb egészségügyi kockázat, de természetesen, mint minden, függ az egyéntől is

7. amennyiben még segíthetjük Önt, úgy kérem írjon

Látogassa meg honlapunkat is: www.gallmet.hu
Tünetkezelés: https://gallmet.hu/szakirodalom/tunetek-es-epesavak-kozvetett-vagy-kozvetlen-hatasa/
Epekőoldás: https://gallmet.hu/tag/epekooldas/
Szakirodalom: https://gallmet.hu/szakirodalom/magyar-es-nemzetkozi-szakirodalom-gyujtemeny/
URSOFALK tanulmány (angol nyelvű): https://gallmet.hu/wp-content/uploads/literature/44_ursodeoxycholic_acid_in_the_ursidae.pdf

Jó egészséget kívánunk!

*************

Hol lehet beszerezni a GALLMET étrend-kiegészítőket?

M.L.

Üdvözlöm Önöket! Meddig kell, lehet szedni a Gallmet-M étrendkiegészítőt? Epeműtéten vagyok túl, most szedem be a második 30 db-os adagot, napi 2 szemet szedek, délben és este. Pozitív hatása van, nekem egyelőre bevált, nem fáj a gyomrom és nem puffadok fel evés után, mint eddig!! Óriási dolog!! Szóval az a kérdésem, hogy meddig szedjem így, esetleg egy bizonyos idő után már nem is lesz rá szüksége a szervezetemnek, vagy ezt már mindig szednem kell? Köszönöm szíves válaszukat! Üdvözlettel és szép napot!

Tisztelt M.L.! Köszönjük, hogy megkeresett bennünket és használja a GALLMET-et. Örülünk, hogy a termék hasznos az Ön számára, de az epeműtétesek esetén a folyamatos szedést javasoljuk, mert egyes étkezéseknél hiányozhat az epehólyagban tárolt epemennyiség. Természetesen próbálkozhat azzal, hogy csak 1 kapszulát használ naponta vagy 1-1 hetet kihagy, de epeműtötteknél a főétkezések előtti 1-1 kapszula folyamatos szedése a javasolt. Jó egészséget kívánunk!

*************

L.A.

Jó napot kívánok, Nagyváradról írok. Ha postán rendelek mennyibe kerülne? 3 éves fiamról lenne szó, krónikus epeféreg miatt gondolom az átlagosnál hosszúkásabb az epéje, kissé megcsavarodott és nagyon nehézkes a zsírok felszívódása, legyen az pár csepp olíva olaj az etelen+szacharidok. Kérem írja meg, hogy Ön szerint adható-e ez az epesavas kiegészítő? Köszönjük!

Tisztelt L.A.! Köszönjük levelét. 12 év alatti gyermek esetén mindenképpen gyerekorvossal való megbeszélést javasoljuk. A készítmény elvileg segíthet ezen a problémán, de az 1 kapszulában lévő hatóanyag 12 év feletti személyekre van szabva. A kapszulát nem lehet elfelezni, mert a kapszulahéj biztosítja, hogy ne a gyomorban, hanem a patkóbélben essen szét. A kapszula nem darabolható, mert a benne lévő hatóanyag keserű, mint az epe, mivel epesavat tartalmaz. Megoldható lehet, hogy viszonylag steril körülmények között széthúzza a kapszulát, a hatóanyagot elfelezi vagy negyedeli, valamilyen tiszta üveg vagy porcelán felületen, majd a kapszulába visszatöltve visszazárja a kapszulát. Viszont ehhez is feltétlen szükséges a gyermekorvos tanácsa, hogy a jelenlegi 100 mg-os töltet felét, harmadát, negyedét lehet egy 3 éves gyermeknek beadni.

********

H.L.K.

Örömmel olvastam az üzenetet hogy én lettem az egyik nyertes. nagyon szépen köszönöm. A nyereménnyel kapcsolatban szeretném közölni a tapasztalatomat. Sokat szenvedtem a gyomorégéssel, savtúltengéssel és emésztési gondokkal, epekövesség miatt már átestem egy műtéten is. Azért írom múlt időben, mert most ezek már lassan a múlté lesznek. Nincs görcsöm, gyomorégés stb. Csak jót tudok mondani a termékekről. Az már biztos, hogy keresni fogom a lehetőséget a beszerzésről.

Kedves K.! Köszönjük szépen, hogy megosztotta velünk tapasztalatát, és hogy részt vett a játékban. Termékeink az összes gyógyszertárban és a legtöbb gyógynövényszaküzletben beszerezhetők 30-60 és 90 kapszulás kiszerelésben. Amennyiben nincs készleten az adott gyógyszertárban, akkor kérje meg a gyógyszerészt, hogy nézze meg az adatbázisban, mert az összes nagykereskedőtől rendelhető, akik vagy aznap, vagy másnapra leszállítják a patikákhoz a termékeinket.
Jó egészséget kívánunk!

***********

K.É.

Egy hete kezdtem el szedni a Gallmet-N kapszulát epehólyagtörés miatt. A mellékhatásként enyhe hányingert érzek, ez mennyi ideig tarthat, illetve mikorra várható a megszűnése? köszönöm válaszát!

Tisztelt K.É.! Köszönjük érdeklődését! Kérjük fenti kérdéseivel kapcsolatban az alábbi 2 orvos szakértő kollégánk tud választ adni:
Dr. Tihanyi István
+36-1-2205892,
+36-1-2205891

Béky László természetgyógyász
+36-26-571-138,
+36-30-940-4179

Köszönettel,
GALLMED Kft.

**********

H.B.

Tisztelt Gallmet forgalmazó! Szeretném megtudni, hogy az én betegségeimre melyik termékük a megfelelő? II.diabétesz, magas vérnyomás, pajzsmirigy alul működés, szívritmus, csontritkulás, agyi anyagcsere. Az emésztési problémák a következők: zsír széklet, tej érzékenység, zsíros ételtől rosszullét,/olajat használok/,vagy ki kell hányni vagy hasmenést okoz. Az epe hátra van fordulva, ultrahang. Sajnos sok a problémám, ezért kérem a segítségüket. Előre is köszönöm.

Tisztelt B.H.! Köszönjük az érdeklődését. Pontos választ nem lehet adni a készítmény fajtájára, mert nagyon sok mindentől függ az Ön számára hasznosabb készítmény. Azt javasoljuk, hogy egy-egy hónapig próbálja ki a GALLMET-N és utána GALLMET-M készítményeket. Amelyik jobb érzetet nyújtott Önnek, azzal folytassa. Ez a próba nem jelent egészségügyi kockázatot az Ön számára. A felsorolt egészségügyi problémáiból az emésztőrendszeri problémáknak az enyhítésében részt vehet. A testsúlyától és a mindenkori étkezéskori (reggeli-ebéd-vacsora) élelem mennyiségétől függően a fő étkezései előtt 15-30 perccel egy vagy két kapszula. Kezdje egy-egy kapszulával egy hétig majd után a néhány napig próbálja meg a 2-2 kapszulát is. Annál maradjon, ami a jobb hatás biztosította. A készítményeket lehet folyamatosan szedni, de kipróbálhat, havonta kisebb szüneteket is beiktatni. Jó egészséget kívánva: GALLMED Kft

********

Tisztelt Gallmed KFT! 9 éve távolitottak el az epémet…azóta sokszor puffadok, es elég rossz az emésztésem. Szeretnem kipróbálni az Onok termeket, amennyiben meg lehetséges kérnem szepen a próba csomagot.

Köszönjük a megkeresését és elküldjük a kért mintacsomagot. A készítmény kimondottan azoknak a leghasznosabb, akiknek eltávolították az epehólyagját, mert étkezésekkor segíti a táplálék feldolgozását, az epepótlást. üdvözlettel GALLMED Kft

**********

T.Ü. szolgálat!
Kérem tájékoztassanak, mennyi ideig ajánlott szedni a készítményt, folyamatosan azonos mennyiséget, vagy szünetekkel, stb.?
Köszönettel,
Sz. A.

Kedves A!

 Köszönjük, hogy kérdésével hozzánk fordult!

Amennyiben még nem volt epeműtétje és a problémáitól függően egy havi szedés után tarthat benne 1hét-1hónap szünetet. Ha a problémái nem oldódtak meg, akkor szedje folyamatosan, mert ártani nem tud.

Amennyiben epeműtétje volt, úgy ajánlott a folyamatos szedés, a készítmény dobozában lévő terméktájékoztató szerint!

Jó egészséget kívánunk!

******************

S.E.

Önök termékét GALLMED-M VÁSÁROLTAM

Köszönetem, dicséretem , elismerésem a termék minőségi tájékoztatást illetően!

Nem találkoztam még ezen kielégítő segítő szándékkal ami a többszöri felhívás ,megfogalmazás és tájékoztatást illeti, minden termék forgalmazó figyelmébe ajánlom.

Köszönöm

Kedves E.!

 

Köszönjük megtisztelő elismerését és kedves szavait a termékismertetőnkben nyújtott tájékoztatáshoz!

Reméljük, hogy termékünkkel elégedett!

További jó egészséget kívánunk,

Gallmed

**********