A szakértő válaszol

Dr. D.K.

Magyarországon lakó több epekő betegséggel érintett társam nevében szeretnék a Gallmet termékről kérdezni.
Néhány betegnek a doktor Ursofalk (hatóanyag: ursodeoxycholic acid) nevű gyógyszert írt fel az epekő feloldása céljából.
Az lenne a kérdésem, hogy a Magyarországon kapható Gallmet kapszulával helyettesíthető-e az Ursofalk? Alkalmas-e a Gallmet az epekövek feloldására?
Megtisztelő válaszukat előre is megköszönöm.
Üdvözlettel:
dr. D. K.

Kedves Doktornő!

Köszönjük és megtisztelő, hogy hozzánk fordult kérdésével, melyre segítően a következő választ tudjuk adni:

1. a GALLMET készítmények alkalmasak epekőoldásra is, de ehhez az alábbiakat kérjük és javasoljuk figyelembe venni

2. orvosi felügyelet ajánlott az epekőoldáshoz is, melyre ajánljuk GALLMET orvos szakértőként Dr. Tihanyi Istvánt, honlapja és elérhetősége: http://www.doktortihanyi.hu/

3. a tapasztalat azt mutatja, hogy a 10-15 mm-nél kisebb koleszterin, azaz puha kövek oldására van esély, de ez is egyéntől függően: https://gallmet.hu/tag/epekooldas/

4. vannak úgynevezett kemény kövek, azaz márványos vagy mész árnyékos kövek, melyek röntgennel beazonosíthatók, de ezeket nem lehet oldani a GALLMET-tel viszont a panaszokat viszonylag jól lehet enyhíteni és az étkezések örömét fenntartani, a műtétig vagy a kövek növekedésének műtéti határáig

5. konkréten egy nyíregyházi gyógyszerész hölgyről tudjuk, hogy az ultrahangos orvosának asszisztálásával, de öntevékenyen feloldotta az epeköveit, de emellett lehetnek mások is

6. nem ismerjük, hogy az URSOFALK-hoz képest a GALLMET epekőoldási hatékonysága pontosan milyen, de valószínűsíthető, hogy napi 3-6 db GALLMET kapszulában van elég epesav a kőoldáshoz, de ezen megnövelt mennyiség miatt, elsősorban a 3-nál több kapszula használatánál célszerű orvosi ellenőrzés, bár a GALLMET-ből a túlszedés elsősorban csak bizonyos fokú hasmenést okozhat, tehát nem prognosztizálható nagyobb egészségügyi kockázat, de természetesen, mint minden, függ az egyéntől is

7. amennyiben még segíthetjük Önt, úgy kérem írjon

Látogassa meg honlapunkat is: www.gallmet.hu
Tünetkezelés: https://gallmet.hu/szakirodalom/tunetek-es-epesavak-kozvetett-vagy-kozvetlen-hatasa/
Epekőoldás: https://gallmet.hu/tag/epekooldas/
Szakirodalom: https://gallmet.hu/szakirodalom/magyar-es-nemzetkozi-szakirodalom-gyujtemeny/
URSOFALK tanulmány (angol nyelvű): https://gallmet.hu/wp-content/uploads/literature/44_ursodeoxycholic_acid_in_the_ursidae.pdf

Jó egészséget kívánunk!

*************

M.L.

Üdvözlöm Önöket! Meddig kell, lehet szedni a Gallmet-M étrendkiegészítőt? Epeműtéten vagyok túl, most szedem be a második 30 db-os adagot, napi 2 szemet szedek, délben és este. Pozitív hatása van, nekem egyelőre bevált, nem fáj a gyomrom és nem puffadok fel evés után, mint eddig!! Óriási dolog!! Szóval az a kérdésem, hogy meddig szedjem így, esetleg egy bizonyos idő után már nem is lesz rá szüksége a szervezetemnek, vagy ezt már mindig szednem kell? Köszönöm szíves válaszukat! Üdvözlettel és szép napot!

Tisztelt M.L.! Köszönjük, hogy megkeresett bennünket és használja a GALLMET-et. Örülünk, hogy a termék hasznos az Ön számára, de az epeműtétesek esetén a folyamatos szedést javasoljuk, mert egyes étkezéseknél hiányozhat az epehólyagban tárolt epemennyiség. Természetesen próbálkozhat azzal, hogy csak 1 kapszulát használ naponta vagy 1-1 hetet kihagy, de epeműtötteknél a főétkezések előtti 1-1 kapszula folyamatos szedése a javasolt. Jó egészséget kívánunk!

*************

L.A.

Jo napot kivanok, Nagyvaradrol irok. Ha postan rendelnek mennyibe kerulne? 3 eves fiamrol lenne szo, kromikus epefereg miatt gondolom az atlagosnal hosszukasabb az epeje, kisse megcsavarodott es nagyon nehezkes a zsirok felszivodasa, legyen az par csepp oliva olaj az etelen+szacharidok. Kerem irja meg, hogy On szerint adhato-e ez az epesavas kiegeszito? Koszonjuk!

Tisztelt L.A.! Köszönjük levelét. 12 év alatti gyermek esetén mindenképpen gyerekorvossal való megbeszélést javasoljuk. A készítmény elvileg segíthet ezen a problémán, de az 1 kapszulában lévő hatóanyag 12 év feletti személyekre van szabva. A kapszulát nem lehet elfelezni, mert a kapszulahéj biztosítja, hogy ne a gyomorban, hanem a patkóbélben essen szét. A kapszula nem darabolható, mert a benne lévő hatóanyag keserű, mint az epe, mivel epesavat tartalmaz. Megoldható lehet, hogy viszonylag steril körülmények között széthúzza a kapszulát, a hatóanyagot elfelezi vagy negyedeli, valamilyen tiszta üveg vagy porcelán felületen, majd a kapszulába visszatöltve visszazárja a kapszulát. Viszont ehhez is feltétlen szükséges a gyermekorvos tanácsa, hogy a jelenlegi 100 mg-os töltet felét, harmadát, negyedét lehet egy 3 éves gyermeknek beadni.

********

H.L.K.

Örömmel olvastam az üzenetet hogy én lettem az egyik nyertes. nagyon szépen köszönöm. A nyereménnyel kapcsolatban szeretném közölni a tapasztalatomat. Sokat szenvedtem a gyomorégéssel, savtúltengéssel és emésztési gondokkal, epekövesség miatt már átestem egy műtéten is. Azért írom múlt időben, mert most ezek már lassan a múlté lesznek. Nincs görcsöm, gyomorégés stb. Csak jót tudok mondani a termékekről. Az már biztos, hogy keresni fogom a lehetőséget a beszerzésről.

Kedves K.! Köszönjük szépen, hogy megosztotta velünk tapasztalatát, és hogy részt vett a játékban. Termékeink az összes gyógyszertárban és a legtöbb gyógynövényszaküzletben beszerezhetők 30-60 és 90 kapszulás kiszerelésben. Amennyiben nincs készleten az adott gyógyszertárban, akkor kérje meg a gyógyszerészt, hogy nézze meg az adatbázisban, mert az összes nagykereskedőtől rendelhető, akik vagy aznap, vagy másnapra leszállítják a patikákhoz a termékeinket.
Jó egészséget kívánunk!

***********

K.É.

Egy hete kezdtem el szedni a Gallmet-N kapszulát epehólyagtörés miatt. A mellékhatásként enyhe hányingert érzek, ez mennyi ideig tarthat, illetve mikorra várható a megszűnése? köszönöm válaszát!

Tisztelt K.É.! Köszönjük érdeklődését! Kérjük fenti kérdéseivel kapcsolatban az alábbi 2 orvos szakértő kollégánk tud választ adni:
Dr. Tihanyi István
+36-1-2205892,
+36-1-2205891

Béky László természetgyógyász
+36-26-571-138,
+36-30-940-4179

Köszönettel,
GALLMED Kft.

**********

H.B.

Tisztelt Gallmet forgalmazó! Szeretném megtudni, hogy az én betegségeimre melyik termékük a megfelelő? II.diabétesz, magas vérnyomás, pajzsmirigy alul működés, szívritmus, csontritkulás, agyi anyagcsere. Az emésztési problémák a következők: zsír széklet, tej érzékenység, zsíros ételtől rosszullét,/olajat használok/,vagy ki kell hányni vagy hasmenést okoz. Az epe hátra van fordulva, ultrahang. Sajnos sok a problémám, ezért kérem a segítségüket. Előre is köszönöm.

Tisztelt B.H.! Köszönjük az érdeklődését. Pontos választ nem lehet adni a készítmény fajtájára, mert nagyon sok mindentől függ az Ön számára hasznosabb készítmény. Azt javasoljuk, hogy egy-egy hónapig próbálja ki a GALLMET-N és utána GALLMET-M készítményeket. Amelyik jobb érzetet nyújtott Önnek, azzal folytassa. Ez a próba nem jelent egészségügyi kockázatot az Ön számára. A felsorolt egészségügyi problémáiból az emésztőrendszeri problémákra hatásos lehet a készítmény. A testsúlyától és a mindenkori étkezéskori (reggeli-ebéd-vacsora) élelem mennyiségétől függően a fő étkezései előtt 15-30 perccel egy vagy két kapszula. Kezdje egy-egy kapszulával egy hétig majd után a néhány napig próbálja meg a 2-2 kapszulát is. Annál maradjon, ami a jobb hatás biztosította. A készítményeket lehet folyamatosan szedni, de kipróbálhat, havonta kisebb szüneteket is beiktatni. Jó egészséget kívánva: GALLMED Kft

********

Tisztelt Gallmed KFT! 9 éve távolitottak el az epémet…azóta sokszor puffadok, es elég rossz az emésztésem. Szeretnem kipróbálni az Onok termeket, amennyiben meg lehetséges kérnem szepen a próba csomagot.

Köszönjük a megkeresését és elküldjük a kért mintacsomagot. A készítmény kimondottan azoknak a leghasznosabb, akiknek eltávolították az epehólyagját, mert étkezésekkor segíti a táplálék feldolgozását, az epepótlást. üdvözlettel GALLMED Kft

**********

T.Ü. szolgálat!
Kérem tájékoztassanak, mennyi ideig ajánlott szedni a készítményt, folyamatosan azonos mennyiséget, vagy szünetekkel, stb.?
Köszönettel,
Sz. A.

Kedves A!

 Köszönjük, hogy kérdésével hozzánk fordult!

Amennyiben még nem volt epeműtétje és a problémáitól függően egy havi szedés után tarthat benne 1hét-1hónap szünetet. Ha a problémái nem oldódtak meg, akkor szedje folyamatosan, mert ártani nem tud.

Amennyiben epeműtétje volt, úgy ajánlott a folyamatos szedés, a készítmény dobozában lévő terméktájékoztató szerint!

Jó egészséget kívánunk!

******************

S.E.

Önök termékét GALLMED-M VÁSÁROLTAM

Köszönetem, dicséretem , elismerésem a termék minőségi tájékoztatást illetően!

Nem találkoztam még ezen kielégítő segítő szándékkal ami a többszöri felhívás ,megfogalmazás és tájékoztatást illeti, minden termék forgalmazó figyelmébe ajánlom.

Köszönöm

Kedves E.!

 

Köszönjük megtisztelő elismerését és kedves szavait a termékismertetőnkben nyújtott tájékoztatáshoz!

Reméljük, hogy termékünkkel elégedett!

További jó egészséget kívánunk,

Gallmed

**********