Emésztő enzimek hiánya miatt kialakuló diszbiózis
Mi a diszbiózis?
Diszbiózist a vastagbélben található, az egyénre jellemző baktériumflóra összetételének kedvezőtlen megváltozása, a jótékony baktériumok csökkenése és a káros baktériumok elszaporodása okozza.
A diszbiózis leggyakoribb tünetei
- Fokozott bélgáz képződés vagy puffadás,
- görcsös, sürgős székelési inger vagy időnként nyálka megjelenése a székletben,
- élelmiszer-érzékenységek,
- mikrotápanyagok hiánya,
- krónikus rossz lehelet,
- hasmenés, székrekedés vagy a kettő kombinációja.
Mitől alakulhat ki diszbiózis?
'Az elmúlt tíz évben a bélrendszeri diszbiózis előfordulási arányának drámai növekedése figyelhető meg, melyben a környezeti és életmód tényezők egyaránt nagy szerepet játszanak. A bélflóra rendellenes eltolódását okozhatja gyógyszeres kezelés (antibiotikumok), betegségek, állandósuló stressz, öregedési folyamatok és helytelen étkezési szokások. Ilyen helytelen étkezési szokás a túl sok cukor és feldolgozott élelmiszer fogyasztása.’
Diszbiózis lehetséges következményei:
- Bélgyulladások, irritábilis bélszindróma (IBS),
- hasmenés vagy székrekedés,
- alvásproblémák és mentális betegségek
- felszívódási zavarok és vitaminhiányok,
- hormonháztartási zavarok,
- elhízás vagy metabolikus szindróma
- immunhiány,
- diabétesz vagy inzulinrezisztencia,
- májbetegségek.
A felsorolt problémák egy része enyhíthető, illetve megelőzhető emésztő enzimek pótlásával és az emésztőrendszer működésének támogatásával. Ennek a célnak megfelelően hoztuk létre a GALLMET-Extra kapszulát, amely következő enzimeket, epesavakat és gyógynövényeket tartalmazza:
- Epesavak: támogatják a zsírok és olajok lebontást és aktiválják a lipázt, a zsírbontó enzimet, melynek segítségével felgyorsul a szervezetben a zsírok / olajok lebontása és felszívódása, valamint segítenek az epeműködés zavarainak enyhítésében.
- A papain és bromelain fehérjebontó enzimek.
- A lipáz a zsírok emésztését végző enzim.
- Az amiláz a keményítő emésztésében vesz részt.
- A cickafark hozzájárul az emésztési komfortérzethez.
- A máriatövis elősegíti az emésztést, a megfelelő májműködést, az epetermelést és védi a májat.
- Az articsóka hozzájárul a máj egészségéhez, a szervezet méregtelenítéséhez és a bélrendszer komfortjához, segíti az emésztőnedvek áramlását.