fbpx

Emésztő enzimek hiánya miatt kialakuló diszbiózis

Emésztő enzimek hiánya miatt kialakuló diszbiózis

Emésztő enzimek hiánya miatt kialakuló diszbiózis

Mi a diszbiózis?

Diszbiózist a vastagbélben található, az egyénre jellemző baktériumflóra összetételének kedvezőtlen megváltozása, a jótékony baktériumok csökkenése és a káros baktériumok elszaporodása okozza.

A diszbiózis leggyakoribb tünetei

  • Fokozott bélgáz képződés vagy puffadás,
  • görcsös, sürgős székelési inger vagy időnként nyálka megjelenése a székletben,
  • élelmiszer-érzékenységek,
  • mikrotápanyagok hiánya,
  • krónikus rossz lehelet,
  • hasmenés, székrekedés vagy a kettő kombinációja.

Mitől alakulhat ki diszbiózis?

'Az elmúlt tíz évben a bélrendszeri diszbiózis előfordulási arányának drámai növekedése figyelhető meg, melyben a környezeti és életmód tényezők egyaránt nagy szerepet játszanak. A bélflóra rendellenes eltolódását okozhatja gyógyszeres kezelés (antibiotikumok), betegségek, állandósuló stressz, öregedési folyamatok és helytelen étkezési szokások. Ilyen helytelen étkezési szokás a túl sok cukor és feldolgozott élelmiszer fogyasztása.’

Diszbiózis lehetséges következményei:

  • Bélgyulladások, irritábilis bélszindróma (IBS),
  • hasmenés vagy székrekedés,
  • alvásproblémák és mentális betegségek
  • felszívódási zavarok és vitaminhiányok,
  • hormonháztartási zavarok,
  • elhízás vagy metabolikus szindróma
  • immunhiány,
  • diabétesz vagy inzulinrezisztencia,
  • májbetegségek.

A felsorolt problémák egy része enyhíthető, illetve megelőzhető emésztő enzimek pótlásával és az emésztőrendszer működésének támogatásával. Ennek a célnak megfelelően hoztuk létre a GALLMET-Extra kapszulát, amely következő enzimeket, epesavakat és gyógynövényeket tartalmazza:

  • Epesavak: támogatják a zsírok és olajok lebontást és aktiválják a lipázt, a zsírbontó enzimet, melynek segítségével felgyorsul a szervezetben a zsírok / olajok lebontása és felszívódása, valamint segítenek az epeműködés zavarainak enyhítésében.
  • A papain és bromelain fehérjebontó enzimek.
  • A lipáz a zsírok emésztését végző enzim.
  • Az amiláz a keményítő emésztésében vesz részt.
  • A cickafark hozzájárul az emésztési komfortérzethez.
  • A máriatövis elősegíti az emésztést, a megfelelő májműködést, az epetermelést és védi a májat.
  • Az articsóka hozzájárul a máj egészségéhez, a szervezet méregtelenítéséhez és a bélrendszer komfortjához, segíti az emésztőnedvek áramlását.

A kedvező hatás eléréséhez közvetlenül a fő étkezések előtt vegyen be 1 db GALLMET-Extra étrend-kiegészítő kapszulát!

A GALLMET-Extra jelenleg csak webáruházunkban kapható, azonban hamarosan a gyógyszertárakban és a gyógynövény szaküzletekben is kapható vagy megrendelhető lesz!

gallmet.hu
hu_HUMagyar