Colitis ulcerosa (fekélyes vastagbélgyulladás) és az epe kapcsolata

Colitis ulcerosa

A colitis ulcerosa, vagyis a fekélyes vastagbélgyulladás a gyulladásos bélbetegségek egyik fajtája, ami az emésztőrendszer krónikus gyulladásával jár, jellegzetesen hasi fájdalom és hasmenés kíséri.
A colitis ulcerosa a belek gyulladását és kifekélyesedését okozza, általában egy összefüggő területen érinti a vastagbél nyálkahártya felületes rétegeit, a végbéltől kezdődően. Kialakulásának oka az immunrendszer védekező mechanizmusa és a genetikai hajlam lehet.

Forrás: Webbeteg

Mi a szerepük a bélbetegségekben az epesavaknak és az epének?

A megfelelő májműködés, epetermelés, epekörforgás (enterohepatikus körfolyamat) megelőzheti a bélbetegségeket. Amennyiben az epekörforgás nem megfelelő vagy bármilyen okból sérül úgy az epesavak pótlásával hozzájárulhatunk ezen betegségek tüneteinek enyhítéséhez és gyorsabb lefutásukhoz, mivel az epesavak támogatják az epekörforgást, az emésztést, a bél- és az immunrendszer egészségét, részt vesznek zavarainak kedvező befolyásolásában

Szakértői beszélgetés:
Dr Tihanyi István orvos, irodológus, gyermekgyógyász, természetgyógyász és
Béky László természetgyógyász
Echo TV – Vitalitás című műsor 2013.10.15.

[vc_video link=”https://www.youtube.com/embed/jccRSrd7SdA” align=”center”]

IDE kattintva rendelhet epesav tartalmú kapszulát

Amennyiben részletesebben érdekli ez a terület, úgy tanulmányozza a bélgyulladásokra vonatkozó szakirodalmakat IDE kattintva!

Tanulmányozza a készítmények honlapját!

Scroll to Top Optimized with PageSpeed Ninja