B9-vitamin élettani és kórélettani jelentősége

Idézet:

Állatkísérletek eredményei bizonyítják, hogy a metildonor molekulákban (folát, betain) szegény étrend növeli bizonyos daganatok előfordulásának valószínűségét azáltal, hogy a metiláció alacsony szintjét idézi elő már a daganat megjelenése előtt.

A folyamat emellett genetikai változásokhoz vezethet, ami pontmutációk és kromoszómatörések bekövetkezését is elősegítheti. A folátpótlás azonban a daganat megelőzésének eredményes módja lehet. Ezt bizonyítja az a kutatási eredmény is, amely 20–40%- os csökkenésről számol be a vastag- és végbélrák kialakulási kockázata esetén azoknál a személyeknél, akik megfelelő mennyiségű folátot fogyasztanak, vagy magas plazmafolátszinttel rendelkeznek.

A pótlás idejének megválasztása rendkívül nagy jelentőséggel bír, míg ugyanis egészséges szövetekben a daganatos átalakulást megelőzően jótékony hatású, addig a már fennálló rákmegelőző állapotot tovább rontja.
 
A különböző vérszérum folátszintek még a normál tartományon belül is befolyásolják a daganatok előfordulását. Azoknál a személyeknél, akiknél ez az érték az egészséges tartomány felső határán van (≥31,04 nmol/l), a vastagbélrák kialakulásának veszélye megközelítőleg feleakkora, mint az alacsonyabb értékkel rendelkezők esetében (≤12,23 nmol/l).
 

Forrás: B9-vitamin élettani és kórélettani jelentősége
Dr. Zsigrai Sára, Dr. Kalmár Alexandra, Dr. Valcz Gábor, Szigeti Krisztina Andrea, Dr. Barták Barbara Kinga, Nagy Zsófia Brigitta, Dr. Igaz Péter, Dr. Tulassay Zsolt és Dr. Molnár Béla https://akjournals.com/view/journals/650/160/28/article-p1087.xml

PRÓBÁLJA KI A GALLMET SZÍV+ÉR KAPSZULÁT MOST AKCIÓS BEVEZETŐ ÁRON!

Az oldal nyomtatásához kattintson az ikonra:

Kedvezményes, akár ingyenes szállítással és utánvéttel egyes országokba akár 1 440 Ft összeget is megtakaríthat.

Több flakon GALLMET epesav kapszula egyidejű vásárlása esetén további kedvezményt adunk!​

Kedvezményes, akár ingyenes szállítással és utánvéttel egyes országokba akár 1 440 Ft összeget is megtakaríthat.

Több flakon GALLMET epesav kapszula egyidejű vásárlása esetén további kedvezményt adunk!​
  • Akció!

    GALLMET-SZÍV+ÉR * 90 db kapszula

    Bevezető áron: 9 990 Ft Megveszem
  • Akció! Gallmet Heart plus 90 capsules
hu_HUMagyar
Görgessen a tetejére